NO DIG

Den overordnede kategori beskriver de forskellige metoder, der anvendes til no-dig reparation af defekte kloakrør, dvs. genbrug af røret uden at foretage opgravning af selve kloakrøret og erstatte det med nyt. Det er også muligt at anvende metoderne indendørs til faldstammer i stedet for nedbrydning/udskiftning. I alle tilfælde skal rørene renses før installation.

Punktrenovering eller Pointliner er en metode, som anvendes til punktreparation med glasfiber og silikat kemi af et mindre skadet område. Områdestørrelsen, der kan repareres, afhænger af dimensionen på det skadede rør men går typisk fra 60 cm op til 3-4 mtr. Det er muligt successivt at reparere områder efter hinanden med overlap. Det gør metoden anvendelig fra dimensionsområdet DN 50 – DN 1200 med et samlet reparationsstræk på op til 12-15 mtr. Afhærdningstid ca. 1 time ved koldhærdning.

Strømpeforing eller Relining er en metode ,som anvendes til kontinuerlig reparation af større skadede områder med en strømpe, også kaldet en liner, og epoxy kemi. Anvendes typisk med økonomisk fordel til et samlet reparationsstræk fra 12 mtr. og opefter. Metoden inverterer en strømpe, som via trykluft blæses ud i det skadede rørområde. Afhærdningstid kan bringes ned på ca. 2 timer ved at anvende damp til afhærdning. Kan anvendes i dimensionsområdet DN 50 – DN 2000 men området over DN 600 er for specialfirmaer og kræver udstyr dimensioneret til opgaverne.

Til åbning af stik efter strømpeforing er det muligt at anvende et roterende skæresystem – en cutter løsning, som kan være manuelt fremført eller en motoriseret traktorløsning. Drivmidlet på cutteren kan være trykluft (pneumatisk) eller elektricitet.

Det er også muligt at anvende spraymaling indendørs på faldstammer – en metoder som danner et beskyttende hærdende lag af polyesterplast.

Læs mere

 

NO DIG

Der er 121 varer.

Viser 1-12 af 121 element(er)
Aktive filtre
IBAK cutter bil - Interiøropbygning med gennemgang - eldrevet system
Pris  
 
CTV PVC liner DN 100 - Ø100 x 3 mm svejst
Pris  
Reference.: 120041035
CTV PVC liner DN 150 - Ø150 x 3 mm svejst
Pris  
Reference.: 120041036
F. Willich Epoxy 100 : sæt á 16+4,8 kg til strømpeforing
Pris  
 kr. 85,00
Reference.: 121101038
F. Willich Epoxy 50 : sæt á 16+4,0 kg til strømpeforing
Pris  
 kr. 85,00
Reference.: 121101039
Instruktions video: Punktrenovering Step-by-Step
Pris  
 
IBAK TV- & cutter lastbil - Interiøropbygning i glasfiberkasse
Pris  
 
IBAK MicroGator Air 200-800 mm, pneumatisk cutter, støjsvag-effektiv
Pris  
 
Ox-On kemihandske nitril, str. 10 engangshandsker
Pris  kr. 15,95
 kr. 35,00
Reference.: 131181001
CTV Grøn kalibreringsslange DN 100 - svejst
Pris  kr. 39,00
 kr. 48,00
Reference.: 120041001
CTV Orange kalibreringsslange DN100 mm - syet
Pris  kr. 39,00
 kr. 48,00
Reference.: 120041015
CTV Glasfibervæv 1400g - Ø100 mm rulle 35cm 18 kg
Pris  kr. 39,00
 kr. 49,00
Reference.: 121101050

Hvad betyder NO DIG?

‘No dig’ er et udtryk, der bruges indenfor renovering af kloak- og vandledninger. Direkte oversat til dansk betyder no dig ‘grav ikke’. Og det er præcis, hvad no dig handler om.

Det er nemlig en betegnelse for opgravningsfrie løsninger, hvor der altså ikke er behov for at opgrave vand- og kloakledninger. 

No dig bliver typisk brugt i områder, hvor det vil være meget forstyrrende for eksempelvis beboere eller trafikanter, hvis et stort gravearbejde skal finde sted. Det kan også være områder, hvor det slet ikke er muligt at foretage opgravning, som fx under fjeld eller bygninger.

Stort udvalg af no dig produkter 

Er du i gang med at løse renoveringsopgaver? Så er du kommet til det rigtige sted. 

C-TV har et stort sortiment der kan deles op i tre hovedkategorier: 

  • Cutter

  • Punktrenovering

  • Strømpeforing

Cutter udstyr

Cutter udstyr muliggør åbning af stik (grenrør) i retlinede ledninger, samt fræsning af hårde aflejringer i rør. Fra et af de førende brands indenfor køretøjer, IBAK, kan man finde Cutter-biler, som i øvrigt kan kombineres med IBAK TV-inspektionsudstyr.

Cutter-bilens design kan tilpasses og afhænger af dine ønsker og behov med selvkørende traktorcuttere udstyret med kameraer, så man kan se både fremad og bagud i røret og dermed placere traktoren og ikke mindst cutterhoved korrekt. Du kan se bilens opbygning her. Derudover tilbyder vi forskellige manuelle cuttere, enten pneumatiske (lufttryk) eller elektriske.

Pneumatiske cuttere kører på luftryk og kræver anvendelse af luftkompressor og luftforsyningsslanger. Disse er også enten udstyret med kamera eller der benyttes et separat kamera for se rør og stik. Fordelen ved pneumatiske cuttere ift. elektriske cuttere er først og fremmest en lavere anskaffelsespris.

Elektriske cuttere kører på elmotor og kræver dermed ikke luftkompressor. Fordelen ved elektriske cuttere er først og fremmest, at disse har forholdsvist megen motorkraft ift. pneumatiske cuttere og kan derfor opnå højere omdrejningshastigheder for cutterhovedet, hvilket resulterer i nemmere fræsning og meget færre “tilbageslag”, som kan opstå hvis cutterhovedet pludselig taber omdrejninger, fx ved at ramme en meget hård aflejring. De er også tæt på lydløse for operatøren, samt er samlet i een enhed for nemmere transport.

Har du brug for fræsehoveder til cuttere? 

Så tag et kig på vores sortiment, hvori vi tilbyder fræsehoveder, som bruges til bl.a.:

  • Færdiggøring af allerede opskåret stik

  • Overfladeslibning og fræsning

  • Opskæring af liner og åbning af lukkede stik

  • Hærdede linere og PVC-rør

  • Hårde/store aflejringer

Punktrenovering

Når det kommer til punktrenoveringer, har vi også et stort udvalg: Alt fra glasvæv i forskellige størrelser og typer og packere i forskellige dimensioner og længder, til kemi, som anvendes til punktrenovering sammen med PointLiner udstyr kan findes på vores webshop. 

Der findes forskellige typer af packere på vores webshop, såsom småledningspackere, som består af en gummikrop som i begge ender er forsynet med en aluminiumsprop. Packere fås som standard op til 4 mtr. i længde, men der kan leveres helt op til 5 mtr. Den er desuden forsynet med en lynkobling og et sikringsøje for let brug i rørledninger. Packerne blæses op med lufttryk og udvider sig cylindrisk i hele packeren længde. 

Kort fortalt imprægnerer man et stykke glasfibervæv i den ønskede dimension og længde med 2-komponents silikat, hvorefter vævet vikles rundt om packeren. Packeren indføres i røret frem til det skadede område, hvorefter den blæses op så den udfylder hele røret og vævet røret ved rørvæggen. Der holdes luft i packeren indtil silikaten hærder og hæfter på rørvæggen. Afhængig af valg af silikat og de faktiske rørforhold kan det tage mellem 1-3 timer. Derefter tages luften af packeren og denne tages ud af røret. Slutresultat er et repareret rør, nu med en inderside af silikat og glasvæv, som ofte kun er ca. 3mm tyk og som kan opnå en styrke på 2-3 gange det original PVC-rør. Og alt sammen uden at grave noget op!

Strømpeforing

Indenfor strømpeforing tilbyder C-TV mange forskellige linertyper og kalibreringsslanger, som kan også skaffes på bestilling i alle gængse dimensioner, samt i specialmål nøjagtigt tilpasset din opgave! C-TV tilbyder linere i alle prisklasser, alt efter behov, så ring for tilbud! 

C-TV tilbyder ligeledes forskellige varianter af epoxy, som enten hærder hurtigt eller langsomt, alt efter om det er et kort eller langt stræk, eller om der skal arbejdes om sommeren eller om vinteren, hvilket har stor betydning for arbejdstiden med at imprægnere lineren, inden hærdningsprocessen går i gang.

Hvad angår relining har vi et bredt udvalg af reliningsudstyr herunder inverteringstromle, linergun, valse og dampanlæg. Vores inverteringstromler kan fås med forskellige liner kapaciteter og i forskellige materialer, som aluminium, stål eller kompositmaterialer, mens der  også er mange tilkøbsmuligheder. C-TV kan også levere forskellige dampmaskiner, alt fra en lille mobil maskine på hjul til et stort damplanlæg indbygget i lastbil eller trailer. Vi kan naturligvis også levere alt det daglige tilbehør som slanger, koblinger, nøgler mv.

Var det vedligeholdelse af rør og kloakker du ledte efter? Så kan du med fordel kigge på vores store udvalg af materiale til strømpeforing her.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? 

Så tøv ikke med at ringe til os på +45 20 60 30 18.