ATEX godkendt kameraudstyr til anvendelse i procesindustrien | C-TV.DK

ATEX EX godkendt udstyr

Hvad er ATEX udstyr?


ATEX-udstyr er en type udstyr, der er designet og certificeret til at blive brugt i potentielt eksplosive atmosfærer. ATEX står for "Atmosphères Explosibles" og er en samling af EU-direktiver, der fastsætter kravene til udstyr, der skal anvendes i disse farlige områder.

ATEX-udstyr er opdelt i to kategorier:

Kategori 1 udstyr er designet til at blive brugt i områder, hvor eksplosive atmosfærer forventes at være til stede i lange perioder eller kontinuerligt.
Kategori 2 udstyr er designet til at blive brugt i områder, hvor eksplosive atmosfærer forventes at være til stede i kortere perioder eller sjældent.


ATEX-udstyr skal opfylde strenge krav til sikkerhed og ydeevne, herunder høj kvalitet i design, fremstilling og testning. Certificeret ATEX-udstyr har en markering, der angiver kategorien, og kan kun sælges, hvis det overholder de relevante ATEX-direktiver. ATEX-udstyr anvendes i mange brancher, herunder olie og gas, kemikalier, minedrift og fødevareproduktion, hvor der er potentiale for farlige gas- eller støvforhold.


ATEX-mærkningen er en opdateret version af EX

ATEX-mærkningen skal på udstyr produceret efter 2003, der skal placeres i en atmosfære, hvor der er risiko for eksplosion. Tidligere kaldtes godkendelsen for EX, men skiftede i 2016 navn til ATEX.


Samtidig med, at fabrikanter og importører skal leve op til kravene for at kunne mærke udstyr med en ATEX-godkendelse, er det også kun kvalificerede personer, der må reparere på EX-udstyr og installationer. Den kvalificerede reparatør skal have viden indenfor og kendskab til følgende områder:

- Beskyttelsesmetoder
- Områdeklassifikation
- Installationspraksis

Filtre

Der er 6 varer.

Viser 1-6 af 6 element(er)