Strømpeforing

Hvad er NO DIG metoden?


NO DIG metoden (også kendt som "ingen gravede metode") er en teknik til at installere og vedligeholde underjordiske rørledninger, kabler og andre infrastrukturer uden at skulle grave store grøfter i jorden. I stedet bruges der specialudstyr og teknikker til at bore eller presse rør og kabler gennem jorden, eller til at renovere eksisterende rørledninger indefra uden at skulle grave dem op.


Fordelene ved NO DIG metoden er mange, herunder mindre skade på miljøet, mindre disruption for omkringliggende beboere og trafik, hurtigere installation og lavere omkostninger på lang sigt. NO DIG metoden anvendes i en lang række industrier, herunder vandforsyning, kloaksystemer, gas- og olieledninger, telekommunikation og elektricitetsforsyning.


Strømpeforing er en NO DIG metode der bruges til at skabe et nyt rør inden i det defekte rør ved hjælp af en 'strømpe'. Ved strømpeforing består ‘strømpen' typisk af en polyethylen coatning og filtmateriale, der hærdes med polyester, epoxy. 'Strømpen' pustes op som et rør inden i det eksisterende rør med brud, utætheder eller revner. Når strømpen er hærdet op, vil der reelt være skabt et nyt lag rør indeni det gamle rør, der dermed forsegler revner og huller fuldstændigt. Strømpeforing kan blandt andet anvendes til renovering af defekte kloakrør og lignende. 

Strømpeforing kan bruges på kloakledninger, faldstammer og afløb, der er slidte, har revner eller huller. Med det rette udstyr kan du sikkert, effektivt og billigt reparere og understøtte din kloak. Metoden har desuden den fordel, at arbejdet kan foretages uden nogen form for opgravning. Der skal heller ikke nedbrydes vægge eller etageadskillelser for at strømpefore. I stedet for det omfattende arbejde kan en opgave, der ellers ville tage en uge eller mere, kan man ved hjælp af strømpeforing oftest klare det på blot én dag.

Strømpeforing er ofte den mest økonomiske løsning ved reparation af ledningsstræk længere end 15 meter. Den store fordel ved strømpeforing er, at der normalt ikke er brug for opgravning. Det betyder, at du kan spare udgifterne til retablering af belægning, haveanlæg eller gulve, hvis arbejdet skal udføres under et hus.

Strømpeforing eller Relining er en metode, som anvendes til kontinuerlig reparation af større skadede områder ved hjælp af en strømpe, også kaldet en liner, og epoxy kemi. Strømpeforing anvendes typisk med økonomisk fordel til et samlet reparationsstræk fra 12 mtr. og opefter.

Når man strømpeforer inverterer man en strømpe, som via trykluft blæses ud i det skadede rørområde. Afhærdningstid kan bringes ned på ca. 2 timer ved at anvende damp til afhærdning. Kan anvendes i dimensionsområdet DN 50 – DN 2000. Området over DN 600 er for specialfirmaer og kræver udstyr dimensioneret til opgaverne. Har I brug for rådgivning til strømpeforing, er I naturligvis altid velkomne til at kontakte os.


Til åbning af stik efter strømpeforing er det muligt at anvende et roterende skæresystem – en cutter løsning, som kan være manuelt fremført eller en motoriseret traktorløsning. Drivmidlet på cutteren kan være trykluft (pneumatisk) eller elektricitet.


Se vores udvalg af udstyr til strømpeforing her på siden.


Hvordan udføres relining?

Relining udføres normalt i følgende trin:

  1. Inspektion: Før reliningprocessen påbegyndes, foretages en grundig inspektion af det eksisterende rør ved hjælp af en TV-bil eller et andet lignende udstyr. Dette gøres for at identificere eventuelle forhindringer, såsom revner, brud eller forskydninger i røret.
  2. Rengøring: Efter inspektionen rengøres røret grundigt ved hjælp af højtryksspuling eller lignende udstyr for at fjerne eventuelle forhindringer og sikre, at røret er klart til reliningprocessen.
  3. Relining: Når røret er renset, påføres en fleksibel rørbelægning i det eksisterende rør ved hjælp af en speciel maskine. Rørbelægningen hærder derefter, normalt ved hjælp af varme eller UV-lys, for at danne et nyt, holdbart rør inde i det eksisterende rør. Alternativt kan et nyt rør indsættes i det gamle rør ved hjælp af en rørvogn eller en anden metode.
  4. Inspektion og test: Efter reliningprocessen er færdig, foretages en yderligere inspektion for at sikre, at røret er blevet repareret korrekt, og at der ikke er nogen forhindringer i røret. Der kan også udføres en test af rørets tæthed for at sikre, at der ikke er lækager eller andre problemer.
  5. Reliningprocessen kan normalt udføres på relativt kort tid og med minimal disruption af den omkringliggende infrastruktur. Det er derfor en populær metode til reparation og vedligeholdelse af kloak- og afløbsrør.

Filtre

Der er 62 varer.

Viser 1-14 af 62 element(er)