• Ikke på lager
Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
search
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse
 • Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse

Grundelementer i IBAK TV-bil - beskrivelse

Et TV-inspektionskøretøj opbygges typisk af følgende grundelementer, som kan leveres digitalt i FULL HD 1920x1080 pixel eller som analogt system:

 • Interiør som specialopbygges i TV-bil
 • 2x traktorsystemer til hovedledning
 • Stikledningssystem
 • Skubbekamera 
 • Kabeltromle & kabel
 • Kontrolenhed
 • PC med hardware & software samt
 • Strømforsyning / batteripakke

Leveringstid for en specialbygget TV-bil er ca. 8-10 uger fra modtagelse af bestilling og levering af køretøj til fabrik i Kiel.

Antal

Opbygningen tager udgangspunkt i et katalog af indretningsforslag, som kan tilpasses individuelt til kundens ønsker og behov. TV-bilens indretning er gennemført ned til mindste detalje både med hensyn til praktiske detaljer og materialevalg / design. Der udarbejdes et 3D tegningsforslag inden kunden træffer beslutning omkring indretning og TV-inspektionssystemerne beskrives i et teknisk dokument.


Interiørindretning:

De to klassiske modeller er enten en IBAK TV-bil - Interiøropbygning model Standard opbygning med separat TV-operatørrum og vådrum, hvor TV-operatøren vender mod kørselsretningen og kigger ud gennem en rude til vådrummet og ser bagud. Det andet forslag til opbygning er en BAK TV-bil - Interiøropbygning model Standard med gennemgang, hvor selve opbygningen giver operatøren mulighed for at bevæge sig fra førerkabinen ind i TV-operatørrummet og videre ud gennem en skydedyr til vådrummet for at forlade køretøjet gennem bagdøren. Her sidder TV-operatøren på tværs af kørselsretningen og kigger ind i venstre sidevæg. En model som ofte anvendes i større byer med tæt trafik idet det er muligt at gennemføre TV-inspektionsopgaven uden fare for trafik og ikke mindst cykler! 

Køretøjerne kan leveres med mikrobølgeovn, køleskab og kaffemaskine hvis det ønskes. Antallet af monitorer og PC-skærme, størrelser mv. er efter kundens krav og ønsker.

Vi kan designe og indrette i alle typer at af køretøjer - det er som regel kun vægt og komfort der sætter begrænsningerne. Ved større løsninger indretter vi gerne en IBAK TV-lastbil - Interiøropbygning i glasfiberkasse som kan leveres i den ønskede størrelse.

Kunder kan selv fremskaffe et køretøj til opbygning eller vi kan levere det gennem vores samarbejdspartnere.  


TV-Inspektionssystemer:

Der vælges ofte to traktorsystemer for at dække dimensionsområdet DN 100 mm - 2000 mm. Det giver mulighed for overlap - redundans i store dele af dimensionsområdet og skaber hermed en større driftssikkerhed for brugeren. Det ene system kan være med IBAK Orion 3 kamerahoved og IBAK kameratraktor T66 / T66 HD , som dækker dimensionsområdet DN 100 mm - DN 600 mm. Traktoren udstyres med forhøjer fra DN 300 mm og ekstra lys er ikke nødvendig selv til en ledning DN 600 mm. T66 leveres med ATC (væltebeskyttelse), som sikrer, at traktoren selv retter op allerede ved en hældning på blot 15 grader. Hældningsmåler kan tilkøbes. Det andet system er ofte udstyret med et IBAK Orpheus 2 HD kamerahoved og IBAK traktor T76 (inkl. ATC), som dækker fra dimensionsområdet DN 150 mm og op. Ved hjælp af KUN to traktorer dækkes hermed det fulde dimensionsområde. 

Til inspektion af stikledninger vælges IBAK LISY HD stiklednings systemet, som dækker dimensionsområdet DN 300 mm - 2000 mm hovedledning. Her er det muligt at vælge en kabeltromle med 180 mtr. rørål, hvoraf de 40 mtr. kan køres direkte op i stikledningen herunder stik-på-stik som er relinet. Som kamerahoved anvendes ofte et IBAK Orion 3 L kamerahoved med pind. Det er også muligt at anvende det mindre IBAK Nano-L kamerahoved i stedet for. Når der anvendes en stikledningstraktor løsning har man to kabler med ud i ledningen. Det ene forsyner traktoren T76 det andet LISY 3.2 Stikledningsmaskine.  Når der bakkes med traktoren er det derfor en fordel at have et IBAK RETRUS HD bakkamera påmonteret.  

De fleste vælger også skubbekamerasystemet MiniLite 2 (DN 100 mm - 300 mm), som fungerer enten som stand-alone system eller kobles direkte til TV-inspektionsbilens styresystem f.eks. 500 mtr. væk fra bilen via en opkobling gennem kabeltromle/kabel. MiniLite vælges typisk med ORION-L sving/rotor-kamerahoved, som ved hjælp af en guide-stav monteret på hovedet kan gå i stikledninger. 

En motordrevet eller fuldautomatisk kabeltromle med 300 mtr., 500 mtr. eller 600 mtr. er det foretrukne valg til ovenstående systemer. Kabel med lysleder, som tilbyder bedre billedkvalitet end traditionelt koaksialkabel, kan også leveres og er standard fra 300 mtr. og opefter.

Til TV-biler som udstyres med lyslederkabel er det mulig at tilkøbe IBAKs nye 3D GeoSense system til opmåling af hoved- og stikledninger

Kontrolenhed:

IBAK tilbyder flere forskellige kontrolenheder, alt afhængigt af kundeønsker/krav samt hvilken kabeltromle der er valgt i den pågældende opbygning. Alle kontrolenheder har 2 multifunktionelle joysticks til styring af traktor og kamerahoved. Det største styresystem BS5 kan operere en kabeltromle på 600 mtr. med tilslutning af en ekstra kabeltromle på 200 mtr. samt tilslutning af skubbekamera eller traktor. Ellers er der også styresystemerne BS 3.5, BS7 og BS 10.

PC med hardware & software:

Industri PC med IBAK's egen software IBAK IKAS Evolution TV-inspektionssoftware til TV-bil er en stærk mulighed for behandling af data. IBAK IKAS Evolution er en kraftfuld software til indsamling og behandling af kloak TV-inspektionsdata. For at opfylde inspektionsspecifikationer (standard GIS-interface) kan IKAS Evolution tilbyde omfattende inputvalideringer. Med IKAS Evolution ReportViewer kan inspektionsdata (digitale rapporter, statistik, MPEG video og JPEG foto) overføres til et foretrukket medieformat (DVD, USB-stik, harddisk mv.) og herfra ses eller overdrages til tredjepart. Det er også muligt at benytte andre softwaresystemer som f.eks. WinCan VX.

Strømforsyning / batteripakke:

Batteripakken er typisk 480 Ah eller 640 Ah som er tilstrækkeligt til 8-10 timers drift uden at motor/generator skal startes for at fuldføre arbejdsopgaven. 

Ny
Anmeldelser (0)
Der er ingen kundeanmeldelser endnu.